Sbh

WEBSITE

WEBSITE

Oude vissersschepen

Rond 1900 voeren er in de Zeeuwse Delta wel 1000 grote en kleine zeilende vissersschepen. Houten schepen met een platte bodem, ook geschikt voor ondiep water. Een zeer karakteristiek scheepstype was de hoogaars. Het zijn unieke houten schepen, herkenbaar aan de hoge achterkant. In de loop der jaren zijn er daar nog maar heel weinig van overgebleven.

In 1990 is daarom de Stichting Behoud Hoogaars (SBH) opgericht met als doel het varend houden van de authentieke hoogaars en het erfgoed van de Zeeuwse visserij te bewaren.

De stichting

De SBH is een behoudorganisatie, die wordt ondersteund door ca. 850 donateurs, waarvan ca. 150 actieve vrijwilligers. Zij onderhouden de schepen, varen op de schepen, geven presentaties over de schepen en de stichting, ze onderzoeken en documenteren het verleden van de schepen of eigenlijk de hele geschiedenis eromheen en voorzien de media en donateurs van informatie over de stichting.

De schepen

De stichting heeft vijf traditionele houten schepen, één houten “wrak” en een kleinere, ‘Hollandse boot’ in eigendom

Facebook nieuwtjes

Zoals aangekondigd, zaterdag 20 mei in Cuyk ter gelegenheid van de Maritieme Dag van het jaar, werd in de haven het pontveer Zeldenrust aan de burgemeester geïntroduceerd, met de overdracht van de Varend Monument® pas en de VM® wimpel door de deskundigen van SOOS/BASM. Meerdere schepen van het Varend Erfgoed kwamen een kijkje nemen. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Amsterdam Tres Hombres solves coffee, cocoa, and rum, during the ten-year existence. Sustainable shipping company Fairtransport mileu friendly transportation from South America and the Caribbean hetfotoarchief.nl/?product_cat=dutch-varend-erfgoed-maritime-heritage ... See MoreSee Less

View on Facebook