Sbh

WEBSITE

WEBSITE

Oude vissersschepen

Rond 1900 voeren er in de Zeeuwse Delta wel 1000 grote en kleine zeilende vissersschepen. Houten schepen met een platte bodem, ook geschikt voor ondiep water. Een zeer karakteristiek scheepstype was de hoogaars. Het zijn unieke houten schepen, herkenbaar aan de hoge achterkant. In de loop der jaren zijn er daar nog maar heel weinig van overgebleven.

In 1990 is daarom de Stichting Behoud Hoogaars (SBH) opgericht met als doel het varend houden van de authentieke hoogaars en het erfgoed van de Zeeuwse visserij te bewaren.

De stichting

De SBH is een behoudorganisatie, die wordt ondersteund door ca. 850 donateurs, waarvan ca. 150 actieve vrijwilligers. Zij onderhouden de schepen, varen op de schepen, geven presentaties over de schepen en de stichting, ze onderzoeken en documenteren het verleden van de schepen of eigenlijk de hele geschiedenis eromheen en voorzien de media en donateurs van informatie over de stichting.

De schepen

De stichting heeft vijf traditionele houten schepen, één houten “wrak” en een kleinere, ‘Hollandse boot’ in eigendom

Facebook nieuwtjes

9 hours ago

Nathan Johnson

We are disappointed to learn that we cannot renew our registration because we are no longer in a Dutch harbour. PAX remains Dutch registered and flys the Dutch ensign accordingly.
Does anyone know of any other organisation for historic ships in the Netherlands we might qualify for.
Thanks for your help!
... See MoreSee Less

View on Facebook

16 hours ago

Nathan Johnson

Thank you for welcoming me to the group. Myself and my partner are proud owners of PAX which we have been rebuilding for three years! ... See MoreSee Less

View on Facebook