Registratie

Veel eigenaren binnen het Varend Erfgoed vragen zich af, waarom zou mijn schip geregistreerd moeten zijn? Wat heb ik eraan?

Het grote belang van Registratie is, dat zoveel mogelijk Varend Erfgoed bijeen wordt gebracht in het RVEN om de belangenbehartiging voor al het Varend Erfgoed in Nederland goed te kunnen doen, samen sterk is ook hier nog steeds de basis.

De tweede vraag was de laatste jaren moeilijker te beantwoorden, doch op de achtergrond zijn daar mensen mee bezig om daartoe iets te bereiken en dat wordt nu langzamerhand gerealiseerd, waardoor de ingeschreven schepen komend vaarseizoen daar het voordeel uit kunnen halen.

Vanuit de FVEN wordt gewerkt dit steeds verder uit te bouwen. Met name de afgelopen jaren gehouden aanbrengtochten naar grote evenementen hebben daarbij geholpen, pas als het Varend Erfgoed zichtbaar wordt, zijn gemeenten en havens geïnteresseerd.

De meeste van de hieronder genoemde havens hebben als stelregel, dat men een controle mogelijkheid wil hebben om te bepalen over welke schepen het gaat.

Het RVEN is daarbij betrokken geraakt en dus kan er worden gevraagd om Uw inschrijving in het RVEN te tonen, zorg dus dat U een actuele inschrijving van het Register aan boord hebt.

Er is één voorbehoud, de aanbiedingen gelden niet voor charterschepen.

Hierbij een overzicht van de passantenhavens waar u als schipper van een ingeschreven schip reductie kunt krijgen.