Werkconferentie Behoud door Gebruik

Uitnodiging aan de leden en bestuursleden van de bij de FVEN aangesloten Behoudsorganisaties.

Er zijn veel ontwikkelingen die beperkingen (gaan) opleggen aan het in de vaart houden van traditionele schepen; ontwikkelingen die wij graag een bredere bekendheid willen geven, om gemeenschappelijk grond te zoeken en om als booteigenaren en behoudsorganisaties hierop met gezag in te spelen.

De Traditionele Schepenbeurs in Den Helder, die van 9 -11 november 2018 gehouden wordt  biedt een uitgelezen mogelijkheid om eigenaren van de traditionele schepen meer bekend te maken met deze ontwikkelingen en te bezien hoe er als booteigenaar maar ook als bestuurders van de behoudsorganisaties gezamenlijk mee om te gaan.

En een gemeenschappelijk gedragen stem te ontwikkelen richting overheden, als het gaat om verdere professionalisering van het in de vaart houden van een de grootste traditionele vloot ter wereld. Het gaat niet alleen om het afwenden van bedreigingen, maar ook om het in beeld brengen van kansen, nu de culturele sector zekere stimuleringsregelingen in het vooruitzicht worden gesteld, waar het varend erfgoed ook aanspraak op wil kunnen maken.

Zie hier voor het programma in Den Helder

Geplaatst in Aangesloten organisaties, Bestuurszaken, Beurs, FVEN, Schepen in nood en getagd met .