Varend Erfgoed laat zich zien op BOOT Holland!

De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) geeft acte de présence op de beurs. De grootste collectie varend erfgoed ter wereld bevindt zich in Nederland en bestaat dankzij de passie, het enthousiasme en “ellebogenstoom” van particuliere eigenaren. Graag laten we de bezoeker zien wat de FVEN en behoudsorganisaties voor historische bedrijfsvaartuigen, sleepboten, klassieke scherpe jachten, kotters etc. voor de eigenaren kan betekenen.

Heel actueel en bedreigend voor de vloot is de Europese regelgeving die eind dit jaar wordt ingevoerd en alle grotere schepen verplicht over een veiligheidscertificaat  te beschikken. Zonder certificaat is de “vaart er uit” volgend jaar! In de stands van FVEN en de behoudsorganisaties (LVBHB, BASM) geven we u graag advies om uw schip juist in de vaart te houden.

Voor het behoud van schepen is ook het behoud van traditionele scheepsambachten van belang. Dan gaat het om ambachten als klinken, rondhouten maken, huidgangen krombranden, zeilmaken, staaldraadsplitsen, etc. In onze stand kunt u kennismaken met de activiteiten die we op dit gebied ontplooien en o.a. zien hoe een weerbarstige staaldraad zich laat kneden tot een keurige splits.

Wilt u meer weten over (de historie van) uw schip? Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Kom dan naar de stand van de “grootste collectie varend erfgoed ter wereld”.

Geplaatst in Beurs, FVEN, Wet en Regelgeving.