FVEN heeft nieuwe voorzitter en vice-voorzitter

In de bestuursvergadering van 29 september jongstleden is Marja Goud benoemd tot voorzitter van de Federatie Varend Erfgoed Nederland. De taak van vice-voorzitter wordt vervuld door Erik Pluimers. Marja en Erik volgen daarmee Martine van Lier op, die sinds 2006 bestuurslid, en sinds 2014 waarnemend voorzitter van de FVEN was.

marja-goud

Marja Goud

Marja Goud is sinds 2001 werkzaam in de (maritieme) museumwereld. Ze is informatiespecialist bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam en werkte daarvoor als hoofd educatie en communicatie in het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen. Marja is mede-eigenaar van een opduwer en een hasselteraak, Beide schepen werden gerestaureerd op scheepswerf Wolthuis te Sappemeer (Groningen). Namens de FVEN is zij bestuurslid van Mobiele Collectie Nederland.

 

Erik Pluimers

 

Erik Pluimers is gepensioneerd ingenieur chemische technologie. Hij heeft op dat terrein een veelheid van functies uitgeoefend op het gebied van leidinggeven en vertegenwoordiging.
Hij is lid van de criteriumcommissie van de SSRP en lid van Het Compagniefonds (Het Scheepvaartmuseum Amsterdam). Tot 2011 was Erik voorzitter van de klassenorganisatie V/VA lemsteraken.

Onder leiding van Martine van Lier zijn er de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in de belangenbehartiging van het varend erfgoed, dat bijvoorbeeld resulteerde in de moties op de Erfgoedwet. Martine van Lier zal de FVEN als adviseur blijven ondersteunen en vertegenwoordigen, onder andere binnen de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) en de Cultural Council van European Maritime Heritage (EMH).

Geplaatst in Bestuurszaken, EMH, FVEN en getagd met .