FVEN op Traditionele Schepenbeurs in Den Helder 2018

Vrijdag 9 november werd de derde EOC-Traditionele Schepenbeurs geopend door de burgemeester Noordzee Mariken Betsema. Zij luidde de bel en verklaarde de beurs voor geopend.

Daarna nam Jan Douwe Kroeske in zijn Nummerlab het over en gaf verschillende mensen kort het woord over hun drijfveren voor de beurs. Zo kreeg Ton van Dongen, directeur van sponsor EOC kort het woord, en natuurlijk organisator van de beurs Jet Sluik. “Omdat ik niet wil dat onze schepen verloren gaan,” vertelde ze het publiek. Ook benadrukte Kroeske de duurzaamheidsgedachte van de beurs, met de aanwezigheid van verschillende bedrijven voor duurzaamheid.

Drie dagen lang stonden er 70 stands van uiteenlopende bedrijven en behoudsorganisaties, een sterke toename vergeleken met vorig jaar.

De FVEN was aanwezig met een 20 meter lange stand met daarin verschillende behoudsorganisaties die bij de FVEN zijn aangesloten. De stand werd gesponsord door Bureau Scheepvaart Certificering BSC. Op het Vakantieplein hield de FVEN iedere dag een presentatie over wat zij als koepelorganisatie voor het Varend Erfgoed in Nederland doen.

In de haven lagen vele traditionele schepen, waarvan er ook enkele te koop lagen. Veel schepen konden worden bezocht en daarvoor was veel belangstelling. Een aantal charterschepen hield ook open dag, en verzorgden ook een ‘boot en ontbijt’ voor de gasten die een nacht wilden blijven.

Geplaatst in Evenement, FVEN en getagd met , , .