Bijzondere Algemene Bestuursvergadering

FVEN hield op zaterdag 27 oktober een bijzondere Algemene Bestuursvergadering in Vreeswijk.

Onder leiding van de dagvoorzitter Frank Ratelband werden bestuurs- en commissieleden uit de aangesloten behoudsorganisaties en adviseurs van de federatie uitgenodigd een interactieve discussiedag te hebben. Als gastspreker gaf Alexander de Vos van de traditionele scheepswerf Klaas Hennepoel  een zeer boeiende presentatie over de werf en de boeier voor de Tsaar.

Voorzitter Rolf van der Mark gaf een terugblik over 2018 en de opgedane ervaringen van het in december 2018 aangetreden dagelijks bestuur.

Vervolgens splitsten de aanwezigen zich op in 4 groepen waar een aantal stellingen werden bediscussieerd.

Besproken werden onderwerpen als vergaderfrequentie,  verplichtingen van de behoudsorganisaties, financiën en het verder vullen van het Register Varend Erfgoed .

Als de belangrijkste prioriteiten van FVEN zijn genoemd zichzelf goed te presenteren, wet- en regelgeving, het register, subsidiewerving, professionalisering, lobby bij politiek Den Haag en aandacht voor het immaterieel erfgoed (de scheepsambachten).

Ook het organiseren van een jaarlijks FVEN evenement met een congres tijdens Suydersail in Lelystad werd uitgebreid besproken.

De uitkomsten van de discussie groepen werden plenair besproken en Rolf gaf een voorzet over de plannen voor 2019.

De inzet van alle aanwezigen was zeer positief en besloten werd, dit tot een jaarlijks terugkerende activiteit te maken.

Geplaatst in Schepen in nood.