Flyer met beleidspunten voor gemeenteraadsverkiezingen

In het voorjaar van 2017 heeft Kunsten ’92 zowel een flyer voor cultuur als een flyer voor erfgoed opgesteld. Aan Kunsten ’92, de landelijke belangenvereniging voor Kunst, Cultuur en Erfgoed, neemt ook de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM) deel, waarin ook de FVEN vertegenwoordigd is. De flyers bevatten elk vijf concrete punten voor de verkiezingsprogramma’s, die op dat moment werden geschreven. Wat betekenen kunst en cultuur voor een gemeente? Welke punten kunnen aankomende en zittende gemeenteraadsleden en wethouders in de 388 gemeenten van Nederland meenemen in hun programma en in de campagne? Deze concrete handvatten zijn in juni 2017 aan alle fractievoorzitters van alle partijen in de Nederlandse gemeenten gemaild.

Nu de verkiezingsprogramma’s gereed zijn, kunnen de agendapunten goed worden ingezet tijdens de campagnes, die nu zullen losbarsten, en daarna bij de vorming van de collegeakkoorden. Kunsten ’92, FIM en FVEN roepen behoudsorganisaties, museumhavens en schippers van varend erfgoed én de lokale politiek op om met elkaar, met deze punten in de hand, het gesprek aan te gaan over de waarde van kunst, cultuur en erfgoed, en varend erfgoed in het bijzonder!

Lees via deze LINK de flyer ‘Cultuur werkt voor de gemeente
En via deze LINK de door het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 opgestelde flyer ‘Erfgoed werkt voor uw gemeente’. NB: ook het mobiel erfgoed wordt genoemd in deze flyer!

Geplaatst in FIM, FVEN, Wet en Regelgeving en getagd met , .